FAQ

Kan ik ook een foto op een taart bestellen?
Ja dat kan. U kunt zelf u favoriete foto naar ons toe mailen in een bijlage. De enige voorwaarde is dat deze wel van een hoge  kwaliteit moet zijn voor het beste resultaat. Het minimum is echter 500 x 500 px.

Kan ik ook een gluten of lactosevrije taart bij jullie bestellen ?
U kunt binnenkort ook bij ons een gluten of lactosevrijetaart bestellen met heerlijke glutenvrije vullingen. Vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik ook een andere vulling bestellen i.p.v. de standaard slagroom met jam vulling ?
Jazeker de mogelijkheden zijn eindeloos u kunt kiezen voor bijvoorbeeld een creme vulling. Deze creme vulling is in verschillende smaken te krijgen gecombineerd met een goede biologische jam. Maar een bavarois, mousse of luxe vulling van “The little bakery” behoren ook tot de mogelijkheden.

Hoelang kan een taart buiten de koelkast bewaard worden ?
Een taart met een creme vulling gecombineerd met een biologische jam kan zeker een dag buiten de koelkast bewaard worden. Dit is een ideale vulling voor een bruidstaart. Andere vullingen in combinatie met bijvoorbeeld een banketbakkersroom, slagroom, bavarois of mousse vulling kunnen daar in tegen minder lang buiten de koelkast bewaard worden.

Kan ik ook kiezen uit verschillende smaken taart ?
U kunt bij the little bakery kiezen uit een vanille, chocolade of citroen biscuit.

Waaruit bestaat een taart die ik kan bestellen bij “The Little Bakery” ?
U kunt uit verschillende bicuits, cakes, vullingen en toppings kiezen. Een aantal staan genoteerd op de prijslijst.
Standaard kiest u een taart die bestaat uit een biscuit, een 2 laagse vulling waarvan 1 vulling altijd uit een jam of een curd bestaat. De andere vulling bestaat uit een buiten de koelkast te bewaren vulling of een in de koelkast te bewaren vulling.
De mogelijkheden hierin zijn enorm. De taart word standaard afgewerkt met een eerste klas kwaliteits marsepein.

Hoe kan het dat een taart die je bij ‘The Little Bakery” besteld  best prijzig zijn in tegenstelling tot een taart bij de bakker ?
Wij lichten dit graag even toe. Wat veel mensen niet weten is dat een “op maat gemaakte taart” erg bewerkelijk is. Er gaan een heleboel uren in het maken van een taart zitten. Het moet gebakken worden. De vullingen die gemaakt worden zijn bewerkelijk en huis gemaakt. Maar vooral het decoreren, afwerken en verfijnen kost vele uren, waar maar weinig mensen stil bij staan. Een taart moet ook nog ontworpen worden, want in principe is elke taart, die bij ons in opdracht gemaakt wordt, uniek. Veel mensen onderschatten ook de kostprijs van de ingredienten die in een taart verwerkt worden. Zeker bij  ’The Little Bakery” staan we voor kwaliteit. Er gaan zoveel als mogelijk is aan biologische ingrediënten en eerste klas kwaliteisproducten in de taart. Dit is standaard al duurder, maar het verschil proef je. Een taart moet er niet alleen mooi uit zien, maar vooral ook heerlijk smaken.

Hoe lang van te voren moet een bestelling van alleen cupcakes besteld worden ?
Het bestellen van alleen cupcakes gaat vanaf 20 stuks en daarop volgend te bestellen een aantal vanaf 10 stuks.
Graag minimaal een week van te voren bestellen. De ene cupcake is bewerkelijker dan de andere.

Hoeveel tijd van tevoren moeten de  taarten en kindertaarten  besteld worden ?
Het liefst 2 a 3 weken van te voren voor de taarten en  kindertaarten. Hierbij zijn ook cupcakes in thema te bestellen vanaf 12 stuks. En daarop volgend aantallen van 10 stuks. Bestel op tijd om teleurstellingen te voorkomen, want er kunnen maar een beperkt aantal taarten per week aangenomen worden.

Hoelang van tevoren dient een bruidstaart besproken, besteld en betaald  te worden ?
Een bruidstaart is erg bewerkelijk en moet allereerst ontworpen worden. Het ligt aan de wensen, maar er zijn tal van mogelijkheden als het om een bruidstaart gaat. Sommige mensen willen bloemen op de taart en deze kostten erg veel tijd om te maken. Wij maken ze van een materiaal zodat ze later ook nog te bewaren zijn onder een mooie stolp. Volgens nieuwe technieken die wij graag toelichten in een persoonlijk gesprek. Uiteraard kan hier ook een proeverij bij van verschillende biscuits en vullingen. Deze word in mindering gebracht op de rekening wanneer u definitief de bruidstaart bij ons besteld. De bruidstaart dient zeker 3 mnd van tevoren besteld en betaald te worden.